• Islak Makyaj Nedir, Nasıl Yapılır?

ıslak makyaj

    highlighter
      strobbing makyaj
        ıslak görünümlü makyaj

        Günlük makyajın püf noktaları artık herkes tarafından biliniyor. Pratik bir şekilde yapılan klasik makyaj uygulamaları risksiz bir güzellik formülü sunsa da çarpıcı bir görünüme kavuşmak için farklı seçenekleri değerlendirmek gerekiyor. Son dönemlerin popüler trendleri arasında yer alan ıslak görünümlü makyaj tekniği de bu farklı seçeneklerin başında geliyor. Konturlama yapmadan, favori yüz hatlarınızı ışıltılı bir biçimde ortaya çıkaracağınız ıslak makyaj yapımı hakkında merak edilenlerin tümünü bu yazıda bulabilirsiniz.

        Islak Görünümlü Makyaj Hakkında Bilinmesi Gerekenler

        Islak makyaj nedir diye merak ediyorsanız, bu teknik hakkında bilinmesi gerekenleri sizin için sıraladık:

        Aslında bu makyaj, aşırı parıltı anlamına gelen strobing makyajı olarak da tanımlayabiliriz.

        Bu teknik ile aydınlatıcının ışıltılı tonlarını kullanarak konturlu bir cilt yanılsaması yaratabilirsiniz.

        Bu makyaj tekniği yüz güzelliğini ortaya çıkarmayı hedefler. Bu nedenle yalnızca ışığın kullanıldığı ürünleri tercih etmelisiniz. Bronzlaştırıcı ve koyu renkli pudralar kullanmamalısınız.

        Islak makyajla derinin altında aydınlatıcı varmışçasına nemli ve taze bir görünüm elde edilmesi gerekiyor.  

        Makyajı yaparken sert ve yoğun parıltılardan kaçınmak gerekiyor; çünkü ıslak makyaj tamamen yumuşak bir ışıltı yaratmaya ve yansımaları manipüle etmeye dayanıyor.

        Islak Görünümlü Makyaj Malzemeleri Nelerdir?

        Arzuladığınız doğal ışıltıya kavuşmak için ihtiyacınız olan ıslak makyaj malzemeleri şu şekilde:

        Parıltılı ve nemlendiricili makyaj bazı/primer

        Likit fondöten

        Metalik bitişli likit göz farı

        Likit highlighter/aydınlatıcı

        Allık

        Maskara

        Ruj

        Sabitleyici

        Islak Görünümlü Makyaj Nasıl Yapılır?

        Hemen herkesin kendi başına uygulayabileceği ıslak görünümlü makyaj tekniğinin püf noktasını doğru ürün kullanımı oluşturuyor. Şimdi gelin, ıslak makyaj yapımının tüm adımlarını sırasıyla incelemeye başlayalım:

        Makyaj bazı ve fondötenle başlayın.

        Islak görünümlü makyaj uygulamasına tıpkı normal makyaj rutinlerinde olduğu gibi makyaj bazı kullanarak başlamalısınız. Topaklanmış “cakey” görünümü engellemek için nemlendirici makyaj bazının üzerine likit veya pudra fondöten kullanabilirsiniz. Böylece gün boyu nemli ve ıslak duran bir makyaj için en temel adımı atmış olursunuz. 

        Gözlerinize ıslak bir dokunuş yapın.

        Akan tozların cilt makyajınızı bozmaması için önce göz farı uygulayın. Gözdeki ıslaklık hissi için parlaklığı artıran metalik bitişli seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Bu aşamada likit göz farı kullanmanız daha iyi olabilir. 

        Ayrıca dudaklarınız için kullandığınız balm ve parlatıcı ürünlerini göz kapaklarınızda kullanarak ıslak görünümü doğal bir şekilde elde edebilirsiniz. Son olarak bakışlarınıza hareket katmak için kirpiklerinize maskara sürerek ıslak göz makyajını tamamlayabilirsiniz.

        Fondöten ve highlighter eşleştirmesini doğru şekilde yapın.

        Nemli, doğal ve ıslak görünümlü makyajın yolu doğru aydınlatıcıyı bulmaktan geçiyor. Bu makyaj tekniğinde genellikle likit aydınlatıcı ürünler tercih ediliyor. Eğer likit aydınlatıcı kullanacaksanız tercih ettiğiniz fondötenin de likit olması gerekiyor. Fondöten ve aydınlatıcı kullanırken benzer kıvamda olduklarından emin olmalısınız. 

        Yağlı bir cilde sahipseniz, yaratacağınız nemli ışıltının terli bir görünüme dönüşmemesi için highlighter dışındaki makyaj malzemelerinde mat bitişli olanlara yönelmenizde fayda var. Ayrıca fondötenden sonra ve aydınlatıcıdan önce allık kullanmayı unutmamalısınız. Canlı renkli allıklar cildi daha aydınlık ve doğal gösterirken ürün formu olarak likit veya krem allık seçeneklerini tercih etmelisiniz.

        Highlighter uygulamasına geçin.

        Artık cildiniz için doğru aydınlatıcıyı seçtiğinize göre geriye ıslak bir görünüm için ihtiyacınız olan alanları aydınlatmak kalıyor. 

        Islak makyaj yapımı sırasında ilk olarak highlighter ile burun köprüsünü kapatmanız gerekiyor. 

        Ardından dudaklarınızın altını ve üstündeki Eros yayı bölümünü aydınlatmalısınız. Dudaklarınızdaki ıslaklığı artırmak için likit ruj ve dudak parlatıcı ürünlerini kullanmayı unutmayın.

        Aydınlatıcınızla yanaklarınızın üzerinden geçin ve bunu yaparken en iyi sonucu almak için yanaklarınızdaki en yüksek noktayı bulmaya çalışın. Elmacık kemiğinizin üstünde ve gözünüzün altında kalan bölümün şakaklarınıza kadar olan kısmını bu alana dahil edebilirsiniz.

        Son olarak cildinize uyguladığınız aydınlatıcıyı karıştırmanız gerekiyor. Likit veya stick ürünler için parmaklarınızı, toz ürünler için ise fan fırçaları kullanabilirsiniz. Dışarı çıktığınızda yüzünüzde farklı ışık yansımaları istemiyorsanız, karıştırma aşamasını mutlaka gerçekleştirin.

        Gün boyu süren kalıcılık için ıslak makyaj sabitleyicisi kullanın.

        Özellikle sıcak havalarda makyajınızın akmasını önlemek ve gün boyu süren bir güzellik deneyimi elde etmek için sabitleyici kullanarak ıslak makyajınızı sonlandırabilirsiniz. Islak makyaj için sabitleyici kullanırken sprey formundaki ürünleri tercih edebilirsiniz. Hatta ıslak bitişli sprey sabitleyici makyaj malzemelerine göz atarak yüzünüzdeki doğal ışıltıyı saatlerce kalıcı hale getirebilirsiniz. 

        Islak Görünümlü Makyajda Sıkça Yapılan Hatalar

        Islak makyaj tekniği ekstra parlaklık istenen alanlara aydınlatıcı sürmekten ibaret sanılsa da durum tam olarak böyle değil. Makyaj yaparken belirli ürünlerden ve uygulama tekniklerinden uzak durulması gerekiyor. Islak görünümlü makyajda sıkça yapılan hataları gözden geçirerek tek seferde en iyi deneyimi elde edebilirsiniz. 

        Her yere aydınlatıcı sürmek

        Yüzün her yerinde aydınlatıcı kullanmak sık yapılan hataların başında geliyor. Yüz hatlarını ortaya çıkarmak için yalnızca yüksek noktalara odaklanmak gerekiyor; aksi takdirde sadece yağlı görünen bir ciltle karşılaşabilirsiniz. Yine de tam bir ışıltı arıyorsanız, fondöteninizin altında aydınlatıcı bir primer kullanabilirsiniz.

        Büyük fırçalar kullanmak

        Aydınlatıcıyı karıştırmak önemli olsa da yüzün her yerine dağılmasını önlemek gerekiyor. Bu nedenle büyük ve yumuşak fırçalara göre daha fazla kontrol ve hassasiyet sağlayan makyaj fırçası ürünlerine yönelmek gerekiyor. Bu şekilde aydınlatıcıyı yalnızca istediğiniz bölgelere yayabilirsiniz.

        Katmanlama yapmak

        Islak makyaj yaparken cildinizde yapay bir katman görünümü değil, doğal ve ışıltılı bir makyaj arıyor olabilirsiniz. Hedefinize ulaşmak için bir dizi aydınlatıcı ürününü üst üste sürerek tabaka oluşturmak ve ağır formülleri kullanmak yerine, yarı şeffaf özelliğe sahip highlighter ürünlerini tercih etmelisiniz. Böylece çeşitli makyaj ürünleri kullanmanıza rağmen cildinizi hala görünür kılabilirsiniz. 

        Alın bölgesinde aydınlatıcı kullanmak

        Islak makyajla dışarı çıkarken özellikle fotoğraf çektireceğiniz bir davete katılıyorsanız, alın ve çevresinde aydınlatıcı kullanmaktan kaçınmalısınız. Nitekim alın bölgesi yüzün diğer bölgelerinden daha geniş ve düz bir yüzey olduğu için ışık doğal olarak oradan yansıyor. Bu doğal yansımaya ekstra bir aydınlatma uygulaması yapmak parlaklık yerine yağlı bir görünüme neden olabilir.

        Gözlere veya burun çevresine çok fazla yaklaşmak

        Yüz makyajı yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer bölgeyi de yanaklar oluşturuyor. Aydınlatıcıyı burnunuza çok yakın bölgelere uygularsanız, yanaklarınızın doğal hatlarını yanlış bir şekilde vurgulamış olabilirsiniz. Aynı şekilde göz altlarını parlatmak da şişliklerin daha belirgin bir hale gelmesine neden olabilir. Bunun yerine aydınlatıcıyı gözün dış köşeleri ve göz pınarları ile sınırlandırmak daha iyi sonuçlar verebilir. Böylece yanaklarınıza daha yüksek bir görünüm kazandırabilirsiniz.